Nyár, meleg, MDL forduló

A nyár közepén valamivel kevesebb az országos verseny, így több Magyar Darts Liga forduló fér bele az időbe. Nem csoda, hogy július hónapban összesen 7 MDL forduló kerül megrendezésre a régiónkban. A Szombathelyi Darts Club SE július 19-én, pénteken tartotta meg versenyét.

A nyári melegben és a sok forduló közepette 14 fő részvételével kezdődött meg a program, 2 db 4 fős és 2 db 3 fős csoportban, szerte a régióból érkezett egy-egy fő. Mindből a legjobb 2 játékos juthatott a 8-as főtáblára. Egy csoportban alakult ki körbeverés: Ágoston Károly, Varró Patrik és Tóth László egyaránt egy győzelmet ért el, végül legaránnyal Karesz jutott tovább.

A legjobb 8 között Csóka András nem engedett leget Ágoston Karinak, Csóka Dani pedig Horváth Imre ellen nyert 4-0-ra. Horváth Gergő, a Győri DC játékosa 4-2-re múlta felül Derdák Zoltánt, Kozmor „Duda” József pedig Czotter Gábort győzte le 4-2-re. Az elődöntők során klubvezetőnk, Csóka András Horváth Gergőnek sem engedett leget, míg Duda legyőzte 4-2-re Csóka Danit is. Így Csóka András-Kozmor József döntőre került sor, bronzérmeseink Horváth Gergő és Csóka Dani.

Klubvezetőnk, a szeptemberi Hungarian Darts Trophy leendő résztvevője 85,89-es átlaggal, 100,75-ös első 9 nyíl átlaggal rukkolt elő. Legjobb lege 16 nyilas, legmagasabb dobása 140 volt, de dobott egy 127-es kiszállót is Duda ellen. Duda is jól játszott, 71,17-es átlagot ért el, első 9 nyíl átlaga 73,83, legmagasabb köre 138 volt. Ez a teljesítmény ezúttal mégis kevés volt ahhoz a fináléban, hogy Duda egyáltalán leget nyerjen. András összesen 2 leget vesztett a nap folyamán, még a csoportban. Az összesített ranglistán szerdán Pápán visszavette a vezetést Czotter Gábortól, most pedig tovább növelte előnyét az élen.

Gratulálunk minden Helyezettnek, és köszönjük a részvételt!

Július 22-én, hétfőn Mosonmagyaróváron folytatódik a versenysorozat, majd 25-én pénteken Gógánfán lesz újabb lehetősége a játékosoknak. Augusztus 2-án pedig ismét Szombathelyen rendezünk ligát.