Szombathelyen folytatódott az MDL versenysorozat

Augusztus 2-án, pénteken ismét Szombathelyen állhattak a tábla elé a versenyzők a Nyugat-dunántúli régióban.

11 játékos nevezett a versenyre, legtöbben klubunk játékosai, de egy-egy fő érkezett a régió másik klubjaiból is. 1 db 6 fős és 1 db 5 fős csoportban mérkőzhettek meg egymással. Az 5 fős csoportban tiszta sorrend alakult ki, azonban a 6 fősben pontegyenlőségek miatt a legarány, az egymás elleni eredmény sem maradhatott figyelem nélkül a csoportbeli sorrend meghatározásakor. Mindkét csoportból négyen juthattak tovább a 8-as főtáblára. Már a csoportmeccsek során előfordultak 100 feletti kiszállók, 2-3 triplás körök, de a 4 körös leg sem maradt el.

A negyeddöntők során mind a 4 meccsen kivétel nélkül a 2. csoportból továbbjutó játékos nyert. Így az elődöntőkben csoportmeccsek ismétlődtek meg, és biztossá vált az is, hogy a döntő is egy aznap már lejátszott csoportmérkőzés visszavágója lesz. Csóka András az elődöntőben is felülmúlta Kozmor „Duda” Józsefet, 4-2-re. Csóka Dani pedig a Derdák Zoltánt 4-1-re legyőző Galambos Bencével találkozott ismét. Bence megnyerte Dani ellen az első leget, és a következőkben is volt esélye, azonban a hátralévő legeket már Dani húzta be, így 4-1-re nyert.

Az első helyezés Csóka András és Csóka Dani között dőlt el. Mindketten kiválóan játszottak egész nap, a csoportban András nyert 2-1-re. A döntőben Dani nyerte az első leget, a jó tömegnek köszönhetően belefért, a hogy dupla 1-ig lebontsa. A következő legekben azonban András vette át az irányítást, és több leget már nem engedett ifjú riválisának. Ezzel András a 12. fordulógyőzelmét könyvelhette el az idei Magyar Darts Liga versenysorozatban, tovább növelte előnyét az összesített ranglista élén.

Gratulálunk minden Helyezettnek, és köszönjük a részvételt.

Augusztus 4-én, vasárnap újra lehetőség lesz versenybe szállni, saját rendezésű versenysorozatunkban, a Goldfisch Darts Bajnokságban, ahova már nemcsak a versenyengedéllyel rendelkező játékosokat várjuk.