Micsoda versenyhangulat!

Pénteken még a Magyar Darts Liga szombathelyi állomásán bizonyíthattak a játékosok, augusztus 4-én, vasárnap pedig már saját versenysorozatunk, a Goldfisch Darts Bajnokság 5. fordulóját rendeztük, melyet még 2 játéknap fog követni az évben.

19 fő érkezett a vasárnapi megmérettetésre, az összesített ranglista élmezőnyéből ezúttal mindenki eljött. Érkeztek a versenyre olyan résztvevők is, akik most először próbálták ki magukat nálunk, de feltűntek olyan játékosok is, akik hosszabb kihagyás után vettek részt ismét egy versenyünkön. 1 db 4 fős és 3 db 5 fős csoportban kezdődtek meg az izgalmas párharcok. A ranglista első 4 helyezettje a szabály értelmében különböző csoportokba lett elhelyezve. Közülük mind a 4-en megnyerték a csoportjukat, de a csoportbeli 2. és 3. helyezések is továbbjutást értek. Egyetlen csoportban fordultak elő pontegyenlőségek, ahol a legarány döntött a sorrendről.

Az egyenes kieséses szakaszban a 4 csoportelső automatikusan a legjobb 8 közé került, miközben a másodikok egy-egy harmadikkal küzdöttek meg azért, hogy aztán a negyeddöntők során a csoportelsőkkel találkozzanak. Mind a 4 meccsen a csoportból másodikként továbbjutó játékos nyert, 3 esetben még leget sem vesztett a győztes. Egyedül Dobos Dávid és Radasits Márk mérkőzése volt kiélezett, Dávid csak a döntő legben tudta a saját javára fordítani a végeredményt.

A legjobb 8 között mind a 4 összecsapáson a csoportokból első helyen továbbjutó, ranglista élén lévő versenyzőknek sikerült nyerni. Ebben a körben Csóka Dani és Dobos Dávid játszották a legszorosabb meccset. Daninak voltak nyilai a 4-2-es győzelemhez, de Dávid kiegyenlített. A döntő legben mindketten hibáztak meccsnyilakat, végül Dani oldotta meg a kiszállót.

Az egyik elődöntő során a pénteki ligaforduló döntősei találkoztak. Csóka András mindent beleadott Csóka Dani ellen, ezt bizonyítja, hogy kétszer is rádobott a 170-es kiszállóra. A második alkalommal sikerült is neki, ráadásul 350 pontra dobott 180-at, majd zárta le 4-1-re a meccset 170-es checkouttal, egy 4 körös legben! Ezzel András az idei évben elsőként oldotta meg a bajnokságban a különdíjat érő „Big Fish”-t. András átlaga 79,84 lett az elődöntőben, Dani most nem tudta felvenni vele a versenyt. A döntő másik résztvevője Kozmor „Duda” József és Győrvári Gergő között dőlt el. Duda folytatta aznapi remek játékát, 4-2-re tudott nyerni.

Parázs meccs alakult a döntőben. Az első leget András nyerte, majd Duda egy 14 nyilassal válaszolt. András játéka egy kicsit visszaesett, amelyet Duda kihasznált, és átvette a vezetést. Majd a 3-1-ért megoldotta a 99-es kiszállót is, 19 D20 D20-al! Ezután András még tudott szépíteni, de a következő leget Duda behúzta, így 4-2-re ő nyerte a finálét. András átlaga 68,50, Dudáé 72,10 lett. A döntőben kiemelkedően alakult Duda kiszállózása: 7 kísérletből 4 duplát megoldott, volt egy 180-as köre is. András sokkal több nyilat elhibázott. Így Duda megérdemelten nyerte meg a döntőt, de András elődöntőbeli teljesítménye sem merül feledésbe…

Gratulálunk az elért eredményekhez, és köszönjük a részvételt!

A képek között megtekinthető az ágrajz, és Csóka András 170-es kiszállóval megoldott 4 körös lege is: