Így zárult az MDL szezon Szombathelyen

Szeptember 27-én megrendeztük idei utolsó Magyar Darts Liga fordulónkat az SZDCSE otthonában, azonban Mosonmagyaróváron, Pápán és Győrben még hátravan egy-egy forduló, melyeken kialakulnak a Nyugat-dunántúli régió végső helyezései.

Az idény végéhez közeledve a többi helyszínen is csökkent a résztvevők létszáma. A legtöbben hazai pályán álltak a táblák elé, egyre kevesebb játékos indult útnak a másik régióbeli helyszínekre. A mi versenyünkre ezúttal mindössze 6 fő nevezett – ez minden idők legalacsonyabb létszáma a versenyeinket illetően. A hangulat azonban így is jó volt, családias estének lehettünk részesei.

A résztvevők közül öten klubunk színeiben indultak, míg 1 fő érkezett a Pápai Holdkő DCSE-ből is. A 6 versenyző egyetlen csoportban kezdte meg a mérkőzéseket, melyek 3 nyert legig tartottak. Egyenes kieséses szakasz nem volt, a csoportban kialakult sorrend jelentette egyben a végeredményt is, ennek figyelembe vételével kellett játszani. Tanúi lehettünk több 180-as és 171-es körnek is. A legmagasabb kiszálló Ifj. Molnár Csaba nevéhez fűződik, ő 126-os bullos kiszállót is dobott. Érdekesség, hogy a 15 lejátszott mérkőzésből egy sem tartott döntő legig, csak 3-0-ás és 3-1-es eredmények születtek. Továbbá körbeverés sem alakult ki a csoportban.

Kozmor „Duda” József magabiztosan hozta az összes meccsét, így már a verseny vége előtt kiderült, hogy az első helyezés az övé. Ifj. Molnár Csabi csak Dudától kapott ki, így az is eldőlt, hogy ő lett az ezüstérmes. A harmadik hely egy ki-ki meccsen dőlt el Derdák Zoltán és Galambos Bence között, melyet Zoli 3-1-re elhozott. Ez után került még sor utolsó összecsapásként az 5. helyért folyó csatára. Ebben a kijátszásban a pápai Tóth László és klubunk játékosa, Rózsahegyi Nátán volt érdekelt, végül Lacinak 3-1-re sikerült nyerni.

Az MDL forduló végeredménye:

  1. Kozmor József (SZDCSE)
  2. Ifj. Molnár Csaba (SZDCSE)
  3. Derdák Zoltán (SZDCSE)
  4. Galambos Bence (SZDCSE)
  5. Tóth László (Pápai Holdkő DCSE)
  6. Rózsahegyi Nátán (SZDCSE)

Gratulálunk a helyezetteknek, és köszönjük a részvételt!