Végéhez közelít a Goldfisch Bajnokság

Október 12-én, szombaton megrendeztük saját rendezésű versenysorozatunk, a Goldfisch Darts Bajnokság 6. fordulóját, melyet már csak a záró, 7. forduló fog követni november 30-án.

A versenynaptár nagyon sűrű, egymást érik a nemzetközi, országos, és regionális, amatőr versenyek. Ennek köszönhetően csak 11 fő részvételével kezdődött meg a mi erőpróbánk. Egy játékos kivételével az egyesületi tagjaink alkották a mezőnyt, köztük volt a ranglista élén álló két versenyző: Csóka András és Kozmor József is. Ők voltak ketten a kiemelt játékosok, így ők külön csoportban kezdhették meg a versenyt. Egy öt és egy hatfős csoportban mérkőzhettek meg a résztvevők. Izgalmas, kiélezett csoportmeccsek alakultak, végül körbeverés nélküli eredmények születtek.

Mindkét csoportból a legjobb 4 versenyző juthatott tovább az egyenes kieséses szakaszba, a 8-as főtáblára. A negyeddöntők során mind a 4 meccsen a csoportokból előkelőbb helyen kijutó fél nyert, viszonylag simán. A komolyabb párharcokat a negyeddöntők jelentették. A ranglistát vezető Csóka Andrásnak nem volt könnyű dolga Győrvári Gergővel, döntő legre került sor. Az utolsó játszmát azonban András már nem engedte ki a kezéből. Eközben Kozmor „Duda” József Ágoston Károllyal küzdött a döntőbe jutásért. Karinak ezen a találkozón egy nyert leggel kellett beérnie. Így a döntőt a ranglista első két helyezettje vívhatta.

Klubvezetőnk fej-fej melletti finálét játszott Dudával, nem tudtak elszakadni egymástól az eredmény tekintetében. Mindketten dobtak 180-at, ráadásul közvetlenül egymás után. Mindketten megnyertek egy gyengébb leget, amelyben többet hibáztak kiszállóra, ezen a két legen kívül viszont az összes többi 6 körös játék volt. A döntő leg is, melyet Andrásnak sikerült behúzni. Újabb fordulógyőzelme pedig azt eredményezte, hogy az utolsó fordulón már senki nem tudja elvenni Andrástól az összesített első helyezést!

Gratulálunk a Helyezetteknek, és köszönjük a részvételt.

Az eredménylista ITT, az összesített ranglista pedig ITT érhető el.